Zakelijk verkopen
via bol.com

Zakelijk verkopen via bol.com heeft veel voordelen, zeker als je een ondernemer bent die een boost wilt geven aan zijn online omzet. Snel groeien met je onderneming? Dan is bol.com een goed medium om te starten.

 

Aanmelden als zakelijk verkoper op bol.com

Dit is gratis en eenvoudig. Zelfs het uploaden van je assortiment is goed te doen met de een excel spreadsheet of met de API van de marketplace. De voordelen van bol.com zijn duidelijk, maar alleen te incasseren wanneer je weet om te gaan met de addertjes onder het gras.

 

Hoe werkt bol.com?

Hoe eenvoudig de eerste stappen om te verkopen op bol.com ook lijken, houd rekening met de scherpe prijzen die de marketplace wil bedingen. Bol.com toont de prijsstelling van andere verkopers, geeft aan als de verhoudingen buitenproportioneel zijn en suggereert een passende (vaak lagere) prijs. Blijf je toch vasthouden aan de hogere prijs, dan is het goed mogelijk dat je onderaan de zoekresultaten eindigt. Let wel, deze prijzen zijn inclusief verzendkosten.

Wanneer klanten bestellingen regelmatig annuleren, te vaak terugsturen of een lage beoordeling geven, heeft dat invloed op de statistieken van de servicenorm die bol.com voorschrijft. Duikt deze daaronder, dan zal je positie bij de zoekresultaten verslechteren. Vanzelfsprekend is dat niet goed voor je verkoop en dus je omzet.

Het bijhouden van je voorraadsysteem vereist ook enige oplettendheid. Je voorraadsysteem is niet standaard gekoppeld aan je voorraad binnen bol.com. Dit kan wél worden ingericht middels een API koppeling tussen beide platformen. Hetzelfde geldt voor een verkoop op bol.com. Deze wordt niet automatisch geregistreerd.

 

Bemiddelingsbijdrage

Elk product dat je verkoopt op bol.com is onderhevig aan een bemiddelingsbijdrage. Naar eigen zeggen gebruikt bol.com deze marge om het platform voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren. De bijdrage bestaat uit een vast bedrag per artikel plus een percentage van de verkoopprijs. Na het uploaden van het artikel in je verkoopaccount weet je direct welke prijzen je kunt verwachten. Voor een overzicht van de vaste lasten en percentages kun je de tabel van bol.com raadplegen.

 

Verkoper worden op bol.com

Zakelijk verkopen op bol.com? Het is zaak slim om te springen met deze prijsregels, rekening te houden met marge, concurrentie, retouren en de wensen van mogelijke klanten. Het aanmaken van een account is eenvoudig, maar goed onderzoek en daarnaar handelen is noodzakelijk om echt succesvol te ondernemen via de marketplace. Gelukkig staat VNDR. klaar om elk nadeel om te buigen tot vele voordelen.

Get a specialist involved.

get in touch
VNDR. Agency | Lucas Koren
Lucas Koren
Marketplace Specialist