Verkopen op Amazon:
wel of niet doen?

Als het aan VNDR. ligt, zeker wel. De marketplace biedt enorm veel kansen voor retailers, zeker als je internationale ambities hebt. Het is niet voor niets dat het bedrijf marktleider wordt in de landen waar het zijn intrede doet.

Er zijn verschillende manieren om op Amazon te starten. Je kunt een individuele verkoper worden en een Individual Seller Account aanmaken; dan is de registratie gratis en betaal en één euro per verkoop. Kleinere bedrijven kiezen vaak voor deze optie. Wil je het serieuzer aanpakken, dan is een Professional Seller Account aan te raden. De kosten hiervoor zijn 39 euro per maand. Een derde optie is een Vendor Account, maar deze krijg je alleen op uitnodiging en zijn voorbehouden aan de grote merken en retailspelers. Wil je op Amazon verkopen, dan is bepalen welk account je aanmaakt de eerste stap.

 

De kosten

Buiten de opstartkosten die bij het aanmaken van een Amazon account komen kijken, hanteert de marketplace nog verschillende andere tarieven, waaronder verzend- en retourmogelijkheden (waar verschillende prijzen aan verbonden zijn), marges en marketingkosten. Het vereist enige verdieping om een duidelijk overzicht te krijgen van wat je kwijt bent aan kosten om op Amazon te verkopen en wat je winst is onder de streep.

 

Hoe werkt Amazon?

Amazon is complex. Organische groei is een uitdaging en vereist scherpe content die goed inspeelt op de verwachtingen van je klanten, zo vermijd je teleurstellingen en dus slechte reviews. En dat is belangrijk, want het zijn de reviews die je verkoop kunnen remmen of stimuleren. Uiteraard speelt SEO een grote rol bij het maken van je content. Wat doet de concurrentie hierin en waar zoeken je klanten op? De klant is koning en daarop is Amazon ook ingericht.

Naast content is werkt Amazon marketing anders dan je gewend bent van Google. Amazon SEO, een mooie storefront, en Amazon Advertising zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Blink je uit in SEO, maar is je brandstore niet helemaal netjes en investeer je niet in een goede advertising set-up? Dan is het goed mogelijk dat je producten niet goed vindbaar zijn.

Succesvol verkopen op Amazon is het gecombineerd inzetten van SEO, SEA en een eigen brandstore. Via het Amazon Demand Slide Platform (DSP) worden klantgegevens vervolgens in realtime geanalyseerd, zodat de juiste resultaten op de juiste momenten aan de juiste doelgroep getoond worden.

 

Verkoper worden op Amazon

Succesvol verkopen op Amazon vereist wat kennis, maar is zeer waardevol. Juiste positionering, productmarketing, passende content, lovende reviews, concurrentie-onderzoek en het bepalen van de marge: als je de spelregels kent, kom je als winnaar uit de bus. En met VNDR. aan je zijde heb je een extra troef in handen om je business te laten groeien.

Get a specialist involved.

get in touch
VNDR. Agency | Tim Schweig
Tim Schweig
Marketplace Specialist