Succesvol verkopen op Amazon

Verkopen op Amazon; je wilt het, maar je weet niet waar je moet beginnen. Geen zorgen, je bent niet de enige. De Amazon marketplace is complex en biedt enorm veel mogelijkheden. Wil je in Nederland via Amazon verkopen of heb je internationale ambities? Welk account past bij je bedrijf? Hoe stel je je product listing op? En hoe val je op in de wirwar van concurrentie? Allemaal heel logische vragen voor iemand die een verkoper wil worden op Amazon. Laten we bij het begin beginnen.

 

Amazon seller worden

In feite kan elk product georiënteerd bedrijf verkoper worden op Amazon; klein of groot, B2B, B2C, D2C, met of zonder fysieke winkel, internationaal of lokaal. Om je te registreren als een Amazon seller heb je eigenlijk alleen maar een bankrekening en Kamer van Koophandel gegevens nodig. Simpel toch?

Inderdaad, daar heb je ons niet voor nodig. Maar wat Amazon betreft, is je registreren slechts het topje van de ijsberg. Juiste positionering, concurrentieonderzoek, product marketing, passende content en adverteren; het zijn allemaal zaken waarvoor je specialistische kennis nodig hebt. Het geavanceerde Amazon is een uitdagend speelveld. Laat het uitzoeken van de spelregels en behalen van de winst vooral over aan VNDR., dan kun jij je richten op je groeiende business. Verkopen op marketplaces is makkelijker met een partner.

Wil je meteen de diepte induiken en stap voor stap leren hoe je start met marketplaces? Download dan onze whitepaper ‘Starten met marketplaces in vijf stappen’.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Wil je het serieus aanpakken, dan is een Professional Seller Account aan te raden. De kosten hiervoor zijn 39 euro per maand. Hiermee kom je terecht in Amazon Seller Central waarmee je alles regelt: product listings, SEO, advertising, orders, retouren, klantcontact etc.

Een tweede optie is een Vendor Account, maar deze krijg je alleen op uitnodiging en zijn voorbehouden aan de grote merken en retailspelers. Zij hebben als extra optie om een hybride variant te kiezen. Dat is een account waarbij je zowel seller als vendor bent. Voor de meeste starters op Amazon is Seller Central het begin van de e-commerce reis op marketplaces.

Benieuwd naar de verschillende opties voor verkoopaccounts die Amazon biedt? In onze blog ‘Amazon hybdride model’ staan we stil bij alle varianten.

 

Hoe werkt Amazon?

Na de eerste stap ben je er natuurlijk nog niet. Er komen verschillende kosten kijken bij het verkopen via Amazon. De kosten die je maakt, moet je links- of rechtsom wel weer terugverdienen via realistische marges. Dat vraagt weer om zichtbaarheid zodat je ook daadwerkelijk je conversie verhoogt, ofwel verkoopt. En daar komt Amazon marketing om de hoek kijken. Er zijn ontzettend veel manieren om daaraan bij te dragen: SEO, Amazon advertising, product listing, brandstores en ga zo maar door.

Zie jouw aanwezigheid op Amazon als het begin van een proces waarbij alle schakels vanaf het begin in werking worden gezet. Wanneer er eentje hapert, dan de gehele machine. Dankzij onze Amazon marketing services weten bij VNDR. welke elementen je nodig hebt om jouw Amazon business tot een succes te maken en hoe je deze voortdurend moet onderhouden en optimaliseren.

Weten welke kosten je kunt verwachten? In onze blog ‘De prijs van Amazon: wat ben je kwijt?’ gaan we dieper in op de kosten van Amazon.

 

Waarom Amazon Marketing?

Marketplaces zijn geen tijdelijke trend, maar een nieuwe, blijvende manier van winkelen. Het heeft de e-commerce markt ontwricht en blijkt leidend in onze zoektocht naar nieuwe producten. In Nederland begint 73 procent van de consumenten haar of zijn zoektocht op marketplaces. Dat is een groeiende hoeveelheid mensen die je dus alleen via marketplaces kunt bereiken. De vraag zou in dit geval dus moeten zijn: Waarom niet verkopen op Amazon?

Succesvol verkopen op Amazon vereist wat kennis, maar is zeer waardevol. Juiste positionering, product marketing, passende content, lovende reviews, concurrentie-onderzoek en het bepalen van de marge: als je de spelregels kent, kom je als e-commerce winnaar uit de bus.

 

Over VNDR.

Met VNDR. aan je zijde heb je een extra troef in handen om je business te laten groeien via marketplaces. We helpen merken met strategisch inzicht, zichtbaarheid, en meer sales. Met ons team aan marketplace specialisten bieden we de juiste hulp bij het verkopen op Amazon.

Get a specialist involved.

get in touch
VNDR. Agency | Tim Schweig
Tim Schweig
Amazon Specialist